Primaria Tufesti

Primaria Comunei
Tufesti
- Judetul Braila -

Primaria Tufesti

Biblioteca Tufesti, Braila


Misiunea bibliotecii – Biblioteca comunala pune la dispozitia comunitatii resurse si servicii si vine in intampinarea utilizatorilor cu activitati care sa incurajeze dragostea pentru lectura, cultura, traditii si educatie. Biblioteca pune pe primul loc nevoia utilizatorilor sai fara discriminare si are un program flexibil.

Biblioteca Comunala are misiunea de a dezvolta, organiza, conserva, comunica fondul de carte. Instituția asigură accesul liber la colecțiile sale în scop de informare, educare, studiu, cultură.

Viziunea bibliotecii: Biblioteca este instituția publică care deține resursele necesare fiecărui membru al comunității (indiferent de vârstă, sex, naționalitate, religie) pentru informare, cunoaștere, lectură, creativitate, dezvoltare.

Disponibilitatea colecțiilor în bibliotecă este asigurată prin studierea la sala de lectura, prin împrumutul la domiciliu. Sala de lectură oferă posibilitatea consultării dicționarelor, enciclopediilor, edițiilor periodice, desfășurării activităților culturale și educative; este loc de întâlnire în comunitate.

Fondul de literatură de referință actualizat include ediții ordonate conform clasificării zecimale universale (CZU): filosofie, religie, economie, politică, drept, medicină, artă, sport, lingvistică, literatură artistică, istorie, geografie etc.

Biblioteca detine un numar de 5600 volume de carte tiparita. In acest an am facut achizitie de carte. Tinem pasul cu prezentul si am achizionat carti audio si ebook-uri care fac ca lectura in acdrul salii de lectura sa fie mai atractiva.

Biblioteca Tufesti a implementat 2 proiecte si anume: "Biblioteca un taram nedescoperIT- Exploreaza-l cu un click" prin Grantul eCultura si "eComunicare in familie" prin Grantul –Idei de 4000 + finantat de IREX.

Biblioteca Tufesti face parte din Proiectul BIBLIONET – finantat de Fundatia Bill si Melinda Gates.

Prin participarea bibliotecii in proiectul IREX la nivel national - biblioteca a fost dotata cu un numar de 2 calculatoare, imprimanta, scanner, videoproiector si mai detine inca un calculator datorita proiectului "Economia Bazata pe cunoastere".


Biblioteca ofera urmatoarele servicii:

  1. Fond de carte actualizat pe support tiparit, audio si ebook
  2. Servicii de internet gratuit
  3. Imprimare
  4. Scanare
  5. Xerox
  6. Redactare documente
  7. Servicii foto
  8. Cursuri TIC
.

Informatii contact

Comuna Tufesti, Jud Braila
Cod postal 817185
Tel: 0239665330
Fax: 0239665307
Mail: primariatufesti@gmail.com

galerie foto

Conditii Meteo

Ournet.ro

Curs valutar BNR

Stiri locale

Copyright © Primaria Tufesti

Design by ProiecteSoft.Net